Basis Blackjack Strategie

Op het internet zijn verschillende strategieën te vinden die je kan gebruiken voor een potje Blackjack. De meeste strategieën zijn inzet strategieën. Dit wil zeggen dat je met je inzet probeert eventuele verliezen te compenseren om zo winst over te houden. Het nadeel van dit soort strategieën is dat ze niet je spel bepalen. Je kan nog zo goed inzetten, maar uiteindelijk draait het erom welke kaarten je gaat pakken. Het is nog belangrijker om op tijd te stoppen met kaarten pakken. De basis Blackjack strategie is de enige methode die voor jouw bepaalt wanneer je kaarten pakt en wanneer je stopt. Dit maakt deze strategie interessanter dan welke tactiek dan ook bij Blackjack.

Wiskundige berekent jouw kansen bij een potje

Edward O Thorp is de grote man achter deze tactiek. Hij is wiskundige en heeft nagedacht over winkansen. Je kan met formules je winkansen berekenen op basis van de hand van de dealer en jouw kaarten. Dit kan alleen als je weet hoeveel kaarten er totaal in het deck zitten en welke kaarten nog kunnen vallen. Hij heeft op alle verschillende manieren een kansberekening gemaakt. Hij heeft hiermee berekend wat slimmer is om te doen bij een bepaalde hand. Kan je beter een kaart trekken of stoppen met spelen? Op basis hiervan heeft hij een tabel gemaakt. In het tabel kan je aflezen wat je moet doen bij een bepaalde hand. Het tabel geeft aan welke stap de meeste kans heeft om te winnen. Dit wil dus niet zeggen dat je gegarandeerd wint. Je kansen zijn wel hoger dan als je zelf een poging waagt.

Hoe werkt het tabel?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Helemaal bovenaan zie je de score van de dealer. Het tabel gaat ervan uit dat er maar één kaart zichtbaar is. Bij twee zichtbare kaarten kan je dit tabel dus niet gebruiken. Aan de linkerkant zie je verschillende punten. Je zoekt hier het punten aantal dat je zelf hebt. Vervolgens kijk je bij welk vakje de score van de dealer en jouw score kruist. Het vakje heeft een kleur en die staat gekoppeld aan een handeling. De groene S staat bijvoorbeeld voor stoppen, Gele H staat voor Hit (nieuwe kaart pakken), Blauwe S staat voor Split (splitsen) en de rode D staat voor Double Down. Door het tabel af te lezen kan je precies zien wat je moet doen.

Een voorbeeld volgens het tabel

De dealer deelt de kaarten en heeft zelf één zichtbare kaart met de 6. Jij krijgt twee kaarten die samen 7 punten waard zijn. Als je het tabel afleest staat er een gele H dus Hit. Je pakt nog een kaart en nu kom je uit op 15. Je ziet nu een groene S van stand. Dit betekent dat je nu stopt met kaarten pakken. Normaal zou je bij 15 punten doorspelen omdat je denkt dat het te weinig is. Maar volgens de kansberekening is de kans nu blijkbaar te groot dat je een burst krijgt. Het is nu afwachten wat de dealer doet. De dealer komt uit op 14 en pakt nog een kaart waarmee hij zelf een burst krijgt. Jij wint dus het spel.

Waarom staat er geen verzekeren in het tabel?

Als je het tabel doorleest valt er één ding direct op. In het tabel is helemaal geen verzekering opgenomen. Dit komt doordat een verzekering eigenlijk oplichting is. De dealer zal je altijd proberen over te halen om zo’n verzekering af te sluiten. Alleen 9 van de 10 keer heeft de dealer helemaal geen Blackjack. Je hebt veel geld uitgegeven voor een verzekering en dit bedrag ga je niet meer terug zien. Eigenlijk is dit een extra winst voor het casino. Je kan beter een keer een Blackjack treffen dan elke keer bij een Aas een verzekering af te sluiten. Uiteindelijk hou je dan meer over omdat de kans op een Blackjack gewoon erg klein is zelfs met een Aas in het spel. Edward O Thorp is er dan ook van overtuigd dat een verzekering niet nodig is. Dit is de reden dat hij niet in het tabel is opgenomen.

Combineer deze tactiek met een inzet strategie

Eigenlijk is de basis strategie de beste tactiek die je kan gebruiken bij Blackjack. Het is de enige tactiek die je laat zien wanneer je een kaart moet pakken en wanneer niet. Dit is de reden dat de strategie een plusje voor heeft. Toch zit er ook wel iets in de inzet strategieën zoals Martingale of Paroli. Door op een bepaalde manier in te zetten kan je verliezen beter opvangen. Ondanks dat de basis succesvol is kan je er ook mee verliezen net zo goed als met alle andere strategieën. Door de basis te combineren met bijvoorbeeld Martingale heb je een grotere kans van slagen! Je hebt zo met de basis invloed op het spel en met een bepaalde inzet kan je zorgen voor een hogere winst of het opvangen van verliezen. Lees jezelf dus gerust in over de verschillende strategieën voor je begint met spelen.

€250 + 100 FS