Verzekering inzet in Blackjack

De verzekering inzet in Blackjack is misschien wel één van de meest besproken opties in het spel. De meningen over deze optie lopen nogal uiteen. Er zijn genoeg websites die beweren dat je nooit een verzekering moet afsluiten. Toch zijn er ook genoeg spelers die het liever wel doet. Voordat je zelf de keuze gaat maken is het handig om wat meer informatie te lezen over deze inzet. Wij hebben alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet en wanneer je deze keuze precies mag maken.

Een verzekering afsluiten tegen een Blackjack

Een verzekering mag je afsluiten als er een kans bestaat dat de dealer een Blackjack heeft. Je ziet natuurlijk maar één kaart van de dealer. De andere kaart is verborgen. Stel de dealer heeft een Aas. dan is er een kans op een Blackjack. Je ziet dan de knop Insurance bij je opties erbij staan. Je kan nu een verzekering afsluiten. Deze verzekering geeft je inzet terug als blijkt dat de dealer een Blackjack heeft. Als er geen Blackjack is dan krijg je niets. Je moet dan gewoon zelf proberen te winnen. Een verzekering afsluiten kost een halve inzet extra. Als je € 10 inzet kost het je dus in totaal € 15 om jezelf te verzekeren tegen een Blackjack van de dealer. Door op de insurance knop te drukken sluit je deze automatisch af. Uiteraard moet je nog wel verder spelen voor als de dealer geen Blackjack blijkt te hebben.

Wanneer kan je geen verzekering afsluiten?

Eigenlijk kan je alleen een verzekering afsluiten als de tweede kaart van de dealer een Aas is. Als de kaart van de dealer een Vrouw of Heer is krijg je de optie niet. Dit is vreemd want de verborgen kaart zou net zo goed een Aas kunnen zijn. Helaas werkt deze optie alleen met een zichtbare Aas voor de dealer.

Wanneer pakt de dealer een Blackjack?

Als de Aas zichtbaar is dan zijn er slechts een paar kaarten mogelijk om direct een Blackjack te pakken. De andere verborgen kaart zou een 10, Boer, Vrouw of Heer moeten zijn. Als dit het geval is betaald de verzekering je inzet plus de kosten van de verzekering terug. Zit er bijvoorbeeld een 2 onder de verborgen kaart dan ontvang je helemaal niets. Alleen bij een officiële Blackjack betaald de verzekering pas geld uit. Dit is even iets wat je goed moet onthouden voordat je op de knop gaat drukken.

Wanneer is het slim om jezelf te verzekeren?

Het antwoord hierop is nooit. Het advies is om nooit op de insurance knop te drukken. Natuurlijk heeft de dealer kans op een Blackjack want er is een Aas in het spel. Maar op dit moment is de kans nog steeds bijna net zo groot dat hij er één heeft als jijzelf. De kans is dus zeer klein. Er zijn maar vier kaarten die recht geven op een uitkering van de verzekering. Het aantal kaarten dat hier geen kans op geven zijn vele malen groter. De kans is dus veel groter dat de andere verborgen kaart een 2 of een 5 is. Je hebt dan geïnvesteerd in een hoge premie en dit geld ga je niet meer terugverdienen. Mocht je verliezen omdat de dealer een hogere score pakt dan ben je niet alleen je inzet kwijt maar ook de premie. Je verlies wordt dus alleen maar groter en dit was helemaal niet nodig geweest. Daar komt nog eens bij dat de uitbetaling lager is dan de kans dat er echt een Blackjack zit. Kortom kies gewoon nooit voor deze optie.

Speelt je eigen hand nog een rol?

Je zou jezelf kunnen afvragen of het een optie is als je zelf een slechte hand hebt. Eigenlijk maakt dit helemaal niets uit. Het maakt niet uit of je nou een geweldige hand hebt of een hele slechte. De kans dat je echt iets terug gaat zien van de premie is klein. Je kan gewoon proberen om de dealer te verslaan op basis van je eigen hand zonder verzekeringspremie. Probeer gewoon een goede score neer te zetten en let minder op de kansen van de dealer. Als je gebruik maakt van de basis strategie dan valt er meteen één ding op. De optie insurance staat niet in het tabel. Het is tenslotte een simpele wiskundige berekening die duidelijk maakt dat het nooit loont om extra te gaan betalen om een Blackjack te voorkomen. De kans dat het echt gebeurt is vrij klein en de kans is groter dat je een hoop geld kwijt bent aan de extra inzetpremies. Eigenlijk is deze inzet gewoon een extra optie voor het casino om geld te verdienen! Als je dit in je achterhoofd houdt dan denk je wel nog een keer na voordat je op de insurance knop klikt. Kortom sla deze optie altijd over als je gaat inzetten.

€250 + 100 FS