Martingale strategie

De afgelopen jaren is er heel veel geschreven over strategieën die je kan toepassen bij Blackjack. Wetenschappers hebben zich gebogen over hoe je het beste kan inzetten om te winnen. Met speciale kansberekeningen hebben ze een poging gedaan om de dealer te verslaan. De één is succesvoller dan de ander, maar uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer en dat is winnen! Eén van de bekendste strategieën waar je uit kan kiezen is de Martingale strategie. Het is de enige strategie waarmee je altijd wint zolang je voldoende budget hebt en een hoog limiet om mee te spelen. Wij leggen je in dit artikel uit hoe je deze strategie kan toepassen bij een potje Blackjack.

Verdubbelen bij verlies

Eigenlijk zitten er niet veel lastige regels aan deze strategie. Hierdoor zouden ook beginnende spelers er gebruik van kunnen maken. De basis is dat je verdubbeld bij verlies en bij winst begin je weer bij je eerste inzet. Het is slim om je eerste inzet zo laag mogelijk te houden. Doordat je telkens bij verlies moet verdubbelen kan je inzet al snel hoog oplopen. Dit is de reden dat je klein begint. Ons advies is om altijd met € 1 te beginnen en niet hoger. Het enige nadeel is dat je winst dan ook maar € 1 zal zijn. Je winst is namelijk altijd je eerste inzet. Aan de andere kant voorkom je met deze strategie wel dat je geld verliest. Daar gaat het uiteindelijk om als je een strategie gebruikt.

Een voorbeeld hoe de strategie werkt

Je schuift aan bij een tafel en je legt bij het vakje waar je wil spelen een fiche van 1 euro in. Vervolgens klik je op hit. Je gaat het spelletje spelen en helaas blijk je te verliezen. Je gaat nu nog een ronde spelen. Dit keer zet je € 2 in. Helaas verlies je opnieuw. Je zet nu € 4 in. Helaas verlies je opnieuw van de dealer en je zet nu € 8 in. Dit keer win je en pak je € 16. Als je alle inzetten er vanaf trekt hou je 1 euro over. In theorie betekent deze strategie dat je niet kan verliezen zolang je kan verdubbelen bij verlies. Je ziet dat je inzet al snel hoog oploopt. Je moet hiervoor wel voldoende budget hebben om te blijven doorspelen en uiteindelijk alsnog je winst te pakken.

Let op het limiet van de tafel waar je gaat spelen

Als je de Martingale een kans wil geven is het slim om op de limieten te letten. Het is prettig om met een inzet van € 1 te beginnen. Je komt dan al snel bij een tafel met een limiet van € 1 tot € 50 uit. Het is alleen de vraag of dit genoeg is. Doordat je bij Martingale al snel op een hoge inzet uitkomt zou dit limiet niet voldoende zijn. De ervaren spelers kiezen daarom voor een live tafel. Bij live Blackjack kan je vaak inzetten vanaf € 1 tot maximaal € 2000. Qua limiet kom je zo niet snel in de knoop te zetten. Het is alleen nu nog afhankelijk van je budget of deze strategie haalbaar is.

Combineer de Martingale met de basis strategie

Een nadeel aan een inzetstrategie is dat deze niet voor je bepaalt welke kaarten je moet pakken. Of je gaat winnen ligt dus nog steeds aan je eigen spel. Als je helemaal niet zo goed bent in het spelletje kan je ook met Martingale een hoop geld verliezen. Bijvoorbeeld als je limiet niet hoog genoeg is en je vastloopt. Je kan dan onmogelijk nog verdubbelen en winnen. Dit is de reden dat een aantal spelers de strategie combineren met de basis strategie. Via het tabel maken ze keuzes en verhogen ze hun winkansen. Hierdoor hoef je minder vaak te verdubbelen en maak je sneller een leuke winst. Je voorkomt zo dat je telkens op het limiet van je budget speelt. Mocht je toch een keer verliezen dan zorgt de strategie ervoor dat je verlies opgevangen wordt.

Spelen met de limieten van het spel

Natuurlijk hoef je jezelf niet strak aan deze tactiek te houden. Om jezelf te beschermen dat je teveel gaat verliezen kan je ervoor kiezen om aan een tafel van 1 tot 50 euro te gaan zitten. Als je 6 keer verloren hebt zou je officieel € 64 in moeten zetten. Dit kan niet qua limiet van het spel. Je zet daarom in op het limiet van € 50. Dit keer win je en pak je € 100. Dit is te weinig want je maakt nog verlies. Je zou nu een flinke stap terug kunnen doen naar € 15. Stel dat je opnieuw wint dan pak je € 30. Je hebt zo een winst van € 2 en je hebt weer ruimte om te verdubbelen mocht het toch fout gaan. Probeer zo een beetje te spelen met de limieten mocht je vastlopen. Je kan zo je verlies als nog goed maken!

€250 + 100 FS